Wednesday, May 23, 2007

Rolul pertubator/ (in)formativ al NTCI



Datorită dorinţei de modernizare, în timp toate mijloacele de comunicare şi informare s-au schimbat foarte mult. Astăzi ele au devenit mult mai performante fiind diversificate şi modificandu-se fundamental. Serviciul complex şi noua tehnologie care este utilizată de majoritatea dintre noi este internetul.
Calculatoarele şi internetul au schimbat în mod semnificativ modul în care cetăţenii pot avea acces la serviciile publice. Societatea informaţională este din ce în ce mai prezentă în toate activităţile sectorului public. El este folosit fie în interes de serviciu, învăţământ sau în interes personal.
De ce este atât de mult utilizat internetul? Pentru că acesta îţi oferă informaţii într-un timp foarte scurt, te poţi informa în orice domeniu doreşti, poţi realiza proiecte pentru diferite specialităţi, poţi purta discuţii pe diversele forum-uri şi chat-uri. De asemenea îţi creează posibilitatea de a avea o adresă de e-mail, care este ca o adoua identitate necesară şi cerută chiar şi atunci când te angajezi sau îţi depui CV-ul pentru un nou job.
După părerea mea consider că internetul este în beneficiul nostru, deoarece acesta te ajută să obţii informaţii sau să creezi proiecte foarte bune economisind timp. În opinia mea internetul are doua dezavantaje pe lângă beneficiile sale: uneori poate conţine site-uri cu teme pornografice, jocuri violente, iar aceste site-uri pot influienţa tinerii să se îndrepte spre căi greşite. Un alt dezavantaj consider că ar fi referatele pe care le găseşi pe tot felul de site-uri. Nu poţi să fii sigur că informaţia postată pe acel site este în totalitate adevărată. De aceea pentru a nu copia informaţii greşite trebuie să te raportezi la cultura ta generală sau dacă e vorba de o operă trebuie să apelezi la carte şi pe urmă la diferitele referate. Nu trebuie decât să avem capacitatea de a discerne informaţiile care ne ajută şi să nu le utilizăm pe cele balast, dar trebuie să avem o cultură generală cu o bază bine întemeiată pentru a reuşi acest lucru. Chiar dacă cărţile au fost înlocuiete cu internetul acestea se pot citi într-un mod mult mai atractiv utilizâd biblioteca virtuală. În timp ce porţi discuţii pe messenger sau pe alte forum-uri cu ceilalţi poţi lectura orice carte în format electronic. Din acest punct de vedere internetul nu are de ce să fie un dezavantaj sau un mod de a-ţi distrage atenţia de la lectură.
De aceea consider că internetul este un mare avantaj pentru înteaga populaţie, care are minimele informaţii de bază, pentru a utiliza internetul.
Este cel mai folosit şi cel mai necesar instrument de lucru pentru noi toţi. Uneori poate fi considerat un viciu, deoarece cei mai mulţi nu se pot lipsi de acest serviciu, însă dacă nu este folosit în exces nu vom deveni dependenţi de acesta.
În concluzie consider că dacă ştii cum să-ţi organizezi timpul şi dacă ştii să foloseşti calculatorul şi internetul te poţi numi o persoană modernă cu abilităţi practice şi deschisă spre tot ce este nou în materie de tehnologie sau tot ce crezi că este în folosul tău.


Get your own Poll!






Get your own Chat Box! Go Large!

No comments: