Monday, April 30, 2007

Pagina de jurnal


Saturday, April, the 21 st I participated to the Book Expedition Librex which too place at Palace of Culture.
It was a pleasure for me to see so many people interested in the cultural life.The books were organized on different fields.The rooms where the books were placed, had computers and were attracting the public.
The literary critic Ion Holban was the one who presented and awarded each writer. The prize Librex remained in Iasi at the Polirom Publishing House.
I belive that this kind of activities are welcome and are not a waste of the time.

Sambătă 21.04.2007 am participat la Târgul Naţional de carte Librex, care avut loc la Palatul Culturii. Când am ajuns acolo am fost plăcut impresionată să văd că încă sunt persoane interesate de viaţa culturală.
Cărţile erau organizate pe domenii cum ar fi religie, astronomie, literatură, stiinţe dar şi cărţi pentru copii cu subiecte amuzante , toate având oferte diverse. Standurile în care erau amplasate cărţile erau dotate cu calculator, foarte atractive mai ales cele pentru copii.
Târgul de carte Librex s-a desfaşurat pe o perioadă de trei zile. Ioan Holban, criticul literar, a fost cel care prezenta şi premia pe fiecare scriitor care s-a prezentat la târgul de carte. De asemenea au fost actori de la Teatru Luceafarul care recitau poezii pentru a creea o admosferă specifică cadrului în care se desfăşura acţiunea.
La prezentare am întâlnit studenţi de la jurnalistică care îşi luau notiţe despre eveniment şi despre premiile care erau acordate. Marele premiu Librex a rămas în Iaşi la Editura Polirom, dar au mai fost şi altele precum premiul Ovidiu acordat pentru editarea culturi clasice- Editurii Trinitas, pentru promovarea culturii române contemporane Editurii Junimea Iaşi.
Consider că astfel de activitaţi culturale sunt foarte bine venite deoarece te ajută să te informezi şi îţi oferă posibilitatea de a vedea cum se face o astfel de premiere a celor mai buni scriitori şi edituri.Pentru mine această activitate a fost o experienţă plăcută şi utilă.Voi mai merge cu drag la o astfel de activitate din care ştiu sigur că am ce învăţa.

No comments: